Zingen en praten

Vorige week waren we al samengekomen voor een proefrepetitie, maar deze week begon ons seizoen eigenlijk pas echt. Onder leiding van Frank van Gaal repeteerden we een uur in voorbereiding van de vredesviering op woensdag 25 september. Eerst werden lichaam en stem eens goed losgemaakt voor we aan de slag gingen. Dit was ook wel even nodig, want we moesten er allemaal weer even inkomen na de zomervakantie. Na warmdraaien begonnen we met de vredeswens van Keerwater. Bij afwezigheid van Anne nam ik de muzikale honneurs waar, waar Frank erg blij mee was. Al snel zaten de partijen er weer in en gingen we door met “verruim ons hart”. Die eerste hoge inzet was gelijk een goede test, vooral voor de sopranen. Na een paar keer herhalen, en een lekker hoog tempo, liep ook dit nummer lekker.

Na een uur schakelden we over van zang naar praatmodus. Een ledenvergadering dus. Ondanks de goede reacties na de proefrepetitie hebben we moeten besluiten om niet verder te gaan met onze potentiele dirigent. Jammer, maar de repetitiedag zou moeten worden verplaatst, en dit was voor veel koorleden erg lastig. De zoektocht naar een nieuwe dirigent gaat dus door.

Het koorweekend is nu wel erg dichtbij! De wildste geruchten doen de ronde over locatie, thema en activiteiten waarbij ieder denkbaar middel wordt ingezet om informatie te verkrijgen. Vrijdagavond zullen we een stuk wijzer zijn!

This entry was posted in blog. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.