Buikspieren

Gisteren kwam Janine Waardenburg bij ons langs om ons wat meer bij te brengen op het gebied van zang. Ze begon met de basis: ademhaling. Het lijkt zo simpel, want je doet het elke dag en elke minuut, maar als je er bij na gaat denken kan het toch best wel lastig zijn. Neus, mond, buikspieren aanspannen (ik voel ze nu nog steeds), loslaten, inademen. Daarna nog veel meer goede oefeningen die er bij mij vooral voor zorgde dat de automatische piloot er goed werd afgetrapt. Je gaat zingen terwijl je let op je ademhaling, je houding, hoe je de klinkers vormt, dat je dan ook nog eens ontspannen staat. Dat je dan spontaan de noten vergeet van een lied wat je al .. jaar zingt…

Volgende week komt Janine weer langs, ik hoop dat we dan weer zoveel leren en de automatische piloot mag wat mij betreft nog een tijdje uit.

This entry was posted in blog. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.