Rijsbergen 2006

Vol goede moet ging de eerste meute vamossers om een uurtje of 8 op pad. Na een voorspoedige reis kwamen we aan bij de inschrijfbale en ontvingen onze eerste schok. Door het uitvallen van wat koren moesten we een uur eerder dan verwacht! Wegens leuke en minder leuke prive omstandigheden kwamen sommige leden later waardoor de krappe planning die we hiervoor hadden in het water viel. Na veeluitleggen/praten/smeken met de organisatie konden we toch op onze oorspronkelijke tijd zingen waardoor we een compleet koor hadden. Daarna even de boerderij bezocht waar we mochten overnachten.
Een ruime schuur op de zandstraat bij aardige mensen met  een schitterende tuin (toegegeven de zon zette de tijd in een nog beter daglicht!). Snel terug naar de kerk om wat koren te zien, tenminste als je in 1 keer goed rijdt, anders neem je eerst een kleine detour richting belgie, waarna je nog nog 1 koor kan zien en weer terug naar de boerderij moet om de generale
te houden. Na een redelijk goeie generale iedereen omkleden in koorkledij (veel te warm om hier het hele weekend in te lopen) en op naar de kerk.

Een kleine paniek was gaande toen we daar aankwamen, dit was namelijk op de tijd die
nog in het programma boekje stond, alleen wij en de organisatie wisten dat er geschoven was. De mensen die zich hadden gehaast om ons te komen bekijken (waarvoor onze hartelijk dank, jullie waren het beste publiek wat we ooit gehad
hebben!!) konden rustig eerst nog naar van een pauze en een ander koor genieten.
Ondertussen was ons laatste combolid ook gearriveerd en het uur U aangebroken.

Ontwaak,
ontwaak…

01 Leef je droom

02 Moment

03 Richting vertrouwen

04 Helden


vandaag kunnen we helden zijn!

De kritische oren van de koorleden waren niet heel tevreden maar toch redelijk gezongen? Iedereen vond wel 1 of 2 punten waar het beter had gekund of toch niet zo lekker ging. Gelukkig stroomde al snel de positieve reacties van het publiek over ons heen (had ik al gezegd dat jullie het beste publiek waren dat we ooit gehad hebben?) en konden we opgelucht ademhalen, ons rijsbergen zat erop…

Tenminste het zang gedeelte, na van het laatste koor genoten te hebben keerden we weer terug naar de boerderij om ff op adem te komen voor bbq en feest.


Dag twee brak al vroeg aan voor degene die bleven overnachten, de voor de tweede keer kersverse vader Eric was in zijn eentje nog heen en weer naar huis gereden en vergezelde ons na een heerlijk zonnig ontbijtje in de kerk waar we van dag twee konden genieten. Zingen op zaterdag heeft toch wel zijn voordelen bij het beleven van dag twee! Relaxed genoten van alle koren, in ons hoofd daalde we van de verwachte top 4 naar 5 en op het einde van de dag zelfs een 6 of 7e plaats. Wat zijn jullie allemaal goed!

De laatste noten stierven weg en de zenuwen begonnen toe te slaan. Wat zal de jury
beslissen en wat vonden ze eigenlijk van onze inzending voor de compositie  wedstrijd, wij vonden/vinden het nogsteed een winaar, maar wat vind de jury, lukt de top 6 nog dit jaar? En oh ja 0-1!!!
Compositie wedstrijd helaas niet gewonnen, wat jammer was dat een lied gewonnen heeft dat samen de toekomst in heet en waarvan niet verteld werd van welk koor het was (Blijkt Jongerenkoor A-Cappele te zijn, bedankt Marjolein). Ik ben wel benieuwd hoe het winnende lied nou klinkt!

Ok de top 6, hmm geen 6e nou misschien nog 5e… ook niet 4e dan? hmm ook niet nou dan zijn we vast 7e geworden. 3e ook niet. Nummer 2: VAMOS!!!!!! WHOOOOOOOOOOT nou dat was een verassing en man wat zijn we blij dat we tweede zijn geworden! We waren het zelfs met de jury eens over de terechte winnaar St Lucas uit Tilburg!

Tot volgend jaar

Roderic

PS het foto en  jury rapport:

This entry was posted in Activiteiten, Inspannend. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.