Rijsbergen 2008

Op zaterdag gingen we met twee auto’s richting naar Rijsbergen. We moesten op zondag zingen maar we wilden toch wel het hele festival meemaken.

Op zaterdag sprongen er een aantal koren uit. JK St.Victor zong het gezamenlijk geschreven lied “De eenzaamheid voorbij”, geschreven door Marije en Birgit. We vonden zelf dat de samenwerking geslaagd was. Tutti met een nieuwe dirigent was even wennen, maar klonk wel beter.

Mi Segua blijf toch wel een van onze favourieten, ze groeien elk jaar weer. Voor de mannen waren een stuk voller geworden. PaMa klonk weer als PaMa, schitterende klank, mooie nummers. A-cappela zong zich als laatste weer de A competitie in.

Na de BBQ en voor sommige van ons een bruisend feest gingen we slapen bij de boer. Wat een gastvrijheid altijd bij die mensen. Op zondag konden we net horen dat de dienst werd afgesloten met een lied van onze Marije en Guus. Leuk om te horen dat onze nummers worden opgepakt. Daarna vlug opstellen en dan zelf zingen. Hier zijn de opnames:

1. De eenzaamheid voorbij

2. Onzichtbare

3. Die zegt God te zijn

4. Geef kracht, geef vuur

We hebben alles gegeven wat we op dit moment kunnen. We vonden het heerlijk  dat de kerk goed gevuld was en na afloop hebben we nog nooit zoveel positieve reacties gehad.

Daarna nog een dag in de harde banken. Gelijk na ons was Connection. Vooral de Misa Criolla was een gewaagde keuze en vooral de blokfluiten vond ik geniaal. In het “B” blok sprong Meidenkoor C-us-sing eruit. Wat een energie. Ze waren zenuwachtig, maar hebben het heel erg goed gedaan. De afsluiters waren St. Lucas met de heerlijk Gospel “He reigns” begeleid door een overdreven goede blazerssectie. Chantiel sloot of met een klassiek Credo.

Dan de prijsuitreiking. Het begon goed met het winnen van de compositieprijs. Eric had de tekst “Onzichtbare” van Birgit op muziek gezet.Daarna de 6 laatste van de A competitie met op 6….

Vamos!

Het was even slikken omdat we zelf dachten beter te hebben gezongen dan vorig jaar. Hoger, betere liedjes, strakker combo… maar ja, het blijft moeilijk om jezelf in te schatten.

Aan de andere kant is het compleet geen schande om van deze kanjers te verliezen:

  1. JK Chantiel
  2. JK Connection
  3. PaMa JK
  4. JK St. Lucas
  5. JK St. Victor

Na de prijsuitreiking eindelijk de harde banken uit en op naar de McDonalds.
Dat blijft een waardige afsluiting van zo’n weekend.

Volgend jaar weer… we denken er nog even over na.

Hier het Juryrapport:

Rijsbergen 2008 Jury Rapport

Maar we hebben altijd nog de foto’s!

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Inspannend. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.