Koorweekend 2006

Vrijdag 14 juli 2006 was het dan zover; het jaarlijks terugkerende koorweekend. Dit jaar was het Maria en Lucette gelukt om de rest al wekenlang in spanning af te laten wachten.

Om 18:00 uur verzamelden wij bij de Thomaskerk, alwaar wij eerst alle boodschappen en koorleden zonder vervoer in de juiste auto’s moesten plaatsen. Dat lukte en we reden dan ook netjes om 18:15 uur richting het zuiden des lands: Bladel!
Het weer was heerlijk, wat voor mij de tocht er naar toe alleen maar leuker maakte.

Na iets meer naar een uurtje rijden reden we een terreintje op van een gezellig scoutinggebouwtje. Prima kampvuurkuil, prima keuken, 2 toiletten en 1 douche; hier vermaken wij ons wel. Algauw kwam ook de rest en konden we ons installeren; boodschappen uitladen (bier en rosé koud zetten), matjes en heel a-sociaal grote luchtbedden oppompen……

Eric en Marije kwamen ook al gauw en toen was de club voor de vrijdagavond compleet. De organisatie maakte een goede move door te zeggen dat we deze avond konden relaxen bij het kampvuurtje, broodjes konden bakken, beetje biertje/rosétje drinken, beetje kletsen, beetje zingen. Heerlijk avondje. De mededeling dat we pas om 09:30 uur hoefden te verschijnen voor het ontbijt was dan ook helemaal goed; we konden de hele avond en een deel van de nacht lekker bij het kampvuur blijven zitten.
En toen naar bed; de een sliep wat slechter dan de ander en er werd behoorlijk wat afgesnurkt door bepaalde mannen. Maar goed; een nacht is zo om en dus; ontbijten.

Na het ontbijt hadden we allemaal gelegenheid om iets voor de Bonte Avond te verzinnen. In de tussentijd was ook de rest gearriveerd: Margo en Bernard, Daniela, Lianne, Martijn en Harm.
Na een uurtje vertrokken we naar Bergeijk; daar gingen we in 2 groepen de challenge aan om vlotten te bouwen en wat verschillende kabelbanen te proberen. Sommigen van ons werden wel erg nat door bepaalde anderen. Hmmmm….Gelukkig scheen de zon enorm en waren we zo weer droog en warm. Het was een bijzonder geslaagde middag.

Thuisgekomen eerst nog even borrelen met nieuw gekochte rosé en chips en nootjes. Boekje, tijdschriftje en kaarten; beetje bijkomen.
Om een uur of 7 vonden de mannen het tijd voor vlees en hebben we genoten van de goed verzorgde salades, vlees en brood. Heerlijk.

En dan….de Bonte Avond. De openingsact was geweldig; een nieuwe dans is ingestudeerd, ben benieuwd wie hem nog kent. In september herhalingscursus? Verder verliep de avond als vanouds weer goed; een sessie met muziek maken, uiteraard een lied op het koor geschreven en een programma van de Vamas. Erg gezellig allemaal. Tot slot nog een improvisatieact en daarna nog nagenieten bij het vuur met broodjes, spekkies en elkaar.
Sommige koorleden waren vrij moe en doken vroeg in bed; andere verkenden de omgeving nog ‘by night’. Ook deze dag was zeer geslaagd.

Zondag; dag 3 en meteen de laatste dag. De dag van corvee. Maar…het corvee moest verdeeld en dat gebeurde door middel van spelletjes. Zo speelden we ballontrappen, was ophangen, dronkenmansrace, vlahappen, aardappelrace en nog een waarvan ik de naam kwijt ben. Uiteindelijk won het beste team; team 1!
Om 12:00 uur lunch waarna we gingen schoonmaken. Boodschappen verdelen en iedereen gedag zeggen, de vakantie is begonnen.

Het was een zeer geslaagd weekend ter afsluiting van een zeer geslaagd Vamosseizoen! Fijne vakantie allemaal en tot de 5e!

This entry was posted in Activiteiten, Ontspannend. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.