Koorweekend 2013 Weert

Het koorweekend ging dit keer naar Weert. Het organiserend comité© had hier de Vamos Bjoetie Varm ingericht op de Ingelshof in Weert. De Ingelshof is een schitterende locatie en is doordeweeks een zorgboerderij en in de weekenden een groepsaccomodatie. Op vrijdagavond gingen we eerst lekker Limburgse vlaai eten die Eric en Peter uitdeelden vanwege hun verjaardagen. Daarna moest je zo vlug mogelijk een geluidsfragment raden om een mooie kamer te bemachtigen. Dat was niet zo moeilijk want uiteindelijk bleken alle kamers erg mooi te zijn. We kregen die avond ook allemaal een opdracht die we dit weekend moesten uitvoeren.

Op zaterdag zijn we na een heerlijk ontbijt vertrokken richting Brunssum om daar het blote voetenpad te lopen. Eerst onwennig om zo door een bos te struinen, later toch wel lekker en toen we bij het modderbad kwamen ging iedereen helemaal los. Het bleek toch wel een lekker gevoel te zijn. Na het nodige schrob en boenwerk gingen we gelijk door richting Maastricht. Hier gingen we een avonturenroute lopen door de verdedingstunnels die daar in de 18de eeuw zijn uitgegraven. In totaal lag er zo’n 14 kilometer. Onze toch ging door zo’n 4 kilometer. Spannend maar wel leuk.

Weer op de Ingelshof aangekomen was de boer bezig om buiten een houtgestookte oven goed heet te maken. Binnen werd het deeg uitgerold om zelf pizza’s te maken. De oven was zo heet dat de pizza’s in 7-8 minuten gaar waren. Ze waren heerlijk. ’s avond hebben we het afscheid van Eric gevierd. Er werd natuurlijk gezongen, gespeecht en Eric kreeg een grote mand met cadeautjes van het hele koor. De rest van de avond werd al zingend en spelletjes spelend doorgebracht.

Op zondag vertrokken we naar België. Hier waren fietsen gehuurd voor een mooie route langs boerenbuiten. Een mooi route langs veel boerenbedrijven waardoor we ons tegoed konden doen aan verse melk en aardbeien. Als afsluiting van een heerlijk weekend gingen we Belgische patatten eten.

http://www.youtube.com/watch?v=gFoAjxwIL9E

Foto’s Maarten (scroll verder naar beneden voor foto’s Harm)


Foto’s Harm

This entry was posted in Ontspannend. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.