Uitwisseling Connection

Door Evangeline:

Op dinsdag 19 april jl. zijn wij op uitwisseling geweest met Koor Connection. Iets later dan gepland, door een file, kwamen we aan in het mooie Zuid-Hollandse Reeuwijk. We startten het inzingen met een aantal nieuwe oefeningen die ons weer even op scherp zetten. Daarna studeerden we een nummer in van Connection onder leiding van hun dirigent en studeerden zij een nummer van ons repertoire in onder leiding van Frank, onze dirigent. Bij het instuderen stonden alle zangpartijen, met opzet, door elkaar. Dat is toch wel even wennen en het zorgde ervoor dat wij weer alert werden voor foutjes die er snel in sluipen, als je een lied al vaak hebt gezongen.

In de pauze konden we gelukkig even opwarmen (het is toch best fris in zo’n mooie, grote kerk) met een kopje koffie of thee en een heerlijk koekje, meegebracht door Connection!

Tot slot leerden we een lied aan dat voor beide koren behoorlijk nieuw was. Er kwam zelfs een dansje aan te pas!

Deze speciale repetitie werd afgesloten met het geweldige idee om een keer samen een viering op te luisteren.

Een leuke, leerzame ervaring dus. Zo’n uitwisseling is zeker voor herhaling vatbaar!

Door Frank:

Ik heb genoten van Meye. Heldere dirigeerstijl. Ik heb nieuwe inspiratie opgedaan voor het inzingen met jullie. Het door elkaar staan met instuderen ga ik zeker oppakken, goed voor het werken aan zuiverheid. Het idee om samen een dienst te verzorgen is bij beide besturen neergelegd. Heb ik veel zin in.

This entry was posted in Activiteiten, Inspannend. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.