Koorweekend Delft 2016

Vrijdag 2 september zijn we met het koor naar “het Kruithuis” in Delft vertrokken voor ons jaarlijkse koorweekend. Een hele mooie locatie met een rijke geschiedenis. Vroeger werd er echt kruit opgeslagen, maar tegenwoordig is het een scoutingscentrum. Na aankomst zijn we gelijk een handelsspel gaan doen. Met drietallen moesten we kaarten verhandelen bij een aantal handelsposten. Doel was om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. Ondanks het voornemen om dit soort spelletjes niet te fanatiek te doen, eindig je toch altijd hard hollend met het zweet op de rug. De rest van de avond hebben we lekker bij het kampvuur gezeten en de voorraad bier leeggedronken.

Op zaterdag 3 september was het stranddag. We vertrokken onder een dreigende wolkenlucht naar het strand van Monster. Hier werden gelijk de “normale” strandactiviteiten opgepakt. Een groep ging lekker wandelen, de andere groep bouwde en groef een fort, en de laatste groep ging zwemmen. In de loop van de ochtend kwam de zon door en werd het steeds warmer; echt strandweer! Na een lekkere lunch bij Bondi Beach Club gingen we met serieuze strandactiviteiten aan de gang. De hoofdactiviteit zou Blokarten worden. Een blokart is een driewielig wagentje met een zeil er op. Helaas wilde het door de wat te zachte wind en de windrichting niet lukken om lekker vooruit te komen. Maar gelukkig waren er nog wat andere activiteiten zoals powerkiten (grote en nog grotere vliegers die je goed in het zand kunnen laten happen) en boogschieten. Aan het eind van de middag was het toch mogelijk om wat achtjes te draaien met de blokarts.

In de avond was er een perfect georganiseerde barbecue met Tijmen als Meat Master.  Het vlees was perfect geleverd door Alie & Nico Klein, de rest van de boodschappen kwamen dankzij de sponsering goedkoop bij de Albert Heijn uit Huizen vandaan.

In de avond vertrokken we richting de wereldhavendagen in Rotterdam! Hier eerst een soort modeshow van een aantal mooie en aparte boten gezien. Dit onder begeleiding van muziek van onder andere de marinierskapel. De plek waar we stonden was onder de “schaduw” van de Erasmusbrug. De avond werd afgesloten met een knallend vuurwerk op (ietwat irritante) muziek. Een hele belevenis, ook omdat we met te veel mensen de metro terug probeerde te nemen. Gelukkig hadden we een goed budysysteem waarmee we toch weer met de hele groep in Delft terugkwamen.

Op zondag 4 september gingen we na het ontbijt wat uitdagende opdrachten doen die Tijmen had verzonnen. Maak met alleen A4 papier en plakband een zo hoog mogelijke toren. Stapel zoveel mogelijk bekertjes met 4 touwtjes en 1 elastiekje, door alleen de touwtjes aan te raken. De laatste opdracht was om een zo hoog mogelijke toren te bouwen met alleen spaghetti en marshmallows.

Samengevat, een heel leuk koorweekend wat de organisatie heel knap in een recordtijd in elkaar heeft gezet. Een goede start van het seizoen!

Directe link naar google foto’s Monique:

Google foto’s Monique

Directe link naar google foto’s Harm:
Google foto’s Harm

Foto’s van Monique:

Foto’s van Harm:

This entry was posted in Ontspannend. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.