week 41

Cultuurshock in de Thomaskerk! De wekelijkse `sleur` van repeteren werd doorbroken door regisseur Sjaak, die de Vamossers uitdaagde met een fanatiek spelletje theatersport. Natuurlijk allemaal ter voorbereiding op onze Kerstkraker, die we op 17 december gaan uitvoeren. Na een theatrale warming-up werd er gespeeld en geïmproviseerd bij het leven. Het is echt ontzettend leuk om te zien hoe iedereen een andere, eigen invulling geeft aan dezelfde tekst. Na de pauze werd een spelscene uit Kerstkraker bij de kop gepakt en door verschillende groepen gespeeld. Het kijken en vergelijken leverde vaak verrassende nieuwe inzichten op. Een geslaagde avond!

Intussen oefende het combo in de consistorie op de liedjes die we 6 november gaan zingen. Het was – ook voor mij – erg lekker om eens apart met het combo te werken. Ik realiseer me dat tijdens de `gewone` repetities de aandacht voor het combo er soms wel wat bij inschiet. Vanavond leverde in ieder geval heldere afspraken op en drie leuke arrangementen.

Tussendoor slaagde Harm met vlag en wimpel voor zijn `auditie`. En een prachtig bereik van 4,5 oktaaf!!

Volgende week gaan we weer `gewoon` zingen. In de tussentijd wordt er beeld en geluidmateriaal voor Kerstkraker verzameld en geklopt en gezaagd aan decor en requisieten. Spannend!

This entry was posted in blog. Bookmark the permalink.

Een reactie op week 41