Communicatie

Communicatie blijft een mooi iets. Tijmen had gelijk toen hij vertelde dat je moet oppassen over met het praten over mensen over de mail. Aan de andere kant kan een groep soms sturender zijn dan je zou denken.

Een volgend experiment is al meerder keren herhaald. En proefpersoon wordt in een groep gezet van 10 personen waarvan hij niet weet dat de rest onderdeel uitmaakt van het experiment. De groep krijgt een plaatje te zien met drie streepjes en krijgen de opdracht het langste streepje uit te kiezen. De negen kiezen niet het langste streepje, maar het kortste. De proefpersoon die altijd als laatste moet kiezen, kiest in 80% van de gevallen ook het kortste streepje, terwijl hij weet dat dit niet het juiste antwoord is.

In sommige gevallen is het dus handiger om beslissingen niet in een groep te maken, maar om mensen individueel te laten kiezen.

Dus er zijn weer meerdere waarheden wat het leven gelukkig interessant houdt.

Nog meer keuzes! Gaan we de kerstkraker nu uitvoeren? Wanneer gaat het huidige seizoen eindigen?

This entry was posted in blog. Bookmark the permalink.

3 reacties op Communicatie