Koorweekend 2005 (Sandra)

Het was een erg geslaagd koorweekend! Het thema van dit weekend was Expeditie Vamos. Annemieke en Lianne hadden dit bedacht door het programma Expeditie Robinson. Een erg leuk thema!

Eerst moesten we ons verzamelen bij de Thomaskerk. Toen iedereen er was moest er door Sheila een brief worden voorgelezen.

Hierin stond dat we een stuk moesten rijden maar dat we onderweg genoeg te doen hadden. We kregen namelijk onderweg een A4 met allemaal raadsels die we op moesten lossen. Aangekomen bij de eindbestemming ging iedereen druk met elkaar praten over de antwoorden op de raadsels. Maar natuurlijk moest eerst alles uit de auto gehaald worden en werd er bekeken wie waar ging slapen. Het was een prachtige plek om te verblijven. Mooie slaapkamers, een mooie eetkamer en keuken. Ook buiten het gebouw was het erg verzorgd.

Er was een erg grote tent waar we onder konden zitten als het zou gaan regenen of het te koud werd en ook was er een volleybalnet.

’s Avonds was het ook erg gezellig! We hebben heerlijk gekletst en sommigen ook gezongen. Op een gegeven moment was het dan toch echt tijd om naar bed te gaan. Op het lijstje (met de dingen die we mee moesten nemen) stond ook een klamboe. Ik dacht alleen dat dat een grap was om het extra spannend te maken. Jammer genoeg dachten de andere kamergenoten daar anders over, en hadden zij die dus wel mee genomen. Hierdoor heb ik de eerste nacht geen oog dicht gedaan en kwamen de muggen allemaal op mij af!! hahaha…

De volgende ochtend begon erg goed!Na een heerlijke douche stond er een heerlijk ontbijt voor ons klaar (de mensen die de minste vragen goed hadden gemaakt onderweg moesten hiervoor zorgen).

Daarna ging het geluid weer voor de Expeditie (dit geluid werd telkens opgezet als er een nieuwe opdracht kwam voor de groep, erg leuk bedacht!!) We gingen met z’n allen jambe spelen! er was speciaal een meneer uitgenodigd om ons de grepen van het vak leerde. Het was echt onwijs leuk om te doen! Het ritme werd ook steeds moeilijker en op het einde kregen we ook nog een lied dat we moesten leren (ja.. wat wil je anders met een koor, haha)

Voor ’s middags was er weer iets heel leuks bedacht! We zijn namelijk een GPS route gaan volgen. Eerst moesten we een stukje rijden. Ik reed in de ‘mannen auto’ en omdat de vrouwen zeiden dat ze wel wisten hoe ze moesten rijden reden we achter hen aan. Maar je begrijpt het al, we reden verkeerd! en meteen hoorde ik de mannen zeggen: ‘vrouwen kunnen ook niet kaart lezen’. hahaha! Maarjah.. we zijn er uiteindelijk wel gekomen!

Al wandelend kwam je langs verschillende punten die te maken hadden met geuren en kleuren. Daarbij moest je vragen beantwoorden en waren wij natuurlijk vergeten om de pen uit de auto te halen!! dom! maar gelukkig bestaat er dan nog de mobiel en konden we toch de opdrachten maken.

Terug gekomen werd er gekeken hoeveel iedereen had gelopen. De mensen die het minst hadden omgelopen mochten kiezen welk gedeelte van het avondeten ze klaar gingen maken. Met hele cryptische beschrijvingen was het alsnog moeilijk om te kiezen maar dat maakte het juist leuk!

Het koken ging erg goed! en wat nog belangrijker is: het smaakte ook nog eens!

Na het eten kregen we een avondprogramma georganisserd door Martijn. We gingen namelijk met z’n allen aan toneel doen. We hebben echt ONWIJS gelachen met z’n allen. Ondanks dat ik er helemaal niet van hou als alle gezichten op me gericht staan had ik onwijs veel plezier!! Het was allemaal erg goed en leuk bedacht!

Daarna zijn we nog wat gaan drinken. Ondertussen waren er ook een aantal fanatiekelingen die het leuk vonden om een hele grote puzzel in elkaar te zetten. En omdat het er zo gezellig uitzag heb ik ook maar een handje geholpen! en met als resultaat dat de puzzel helemaal is afgekomen (behalve op 1 stuk na of zo, want die was kwijt)

De volgende dag was het weer schitterend weer!! en nadat we eerst hebben gegeten zijn we gezellig Hollandse spellen gaan doen!! echt heel leuk! Iedereen was erg fanatiek en iedereen had lol!

Ook moest er natuurlijk een einde komen aan het koorweekend. Het waren erg geslaagde dagen waarin we van alles hebben gedaan, veel hebben gelachen, het gezellig was en de zon ook nog eens scheen!!

Wat het nog bijzonderder maakte was dat we 3 vrouwen bij ons hadden die alle drie zwanger waren en nu ook alle 3 inmiddels bevallen zijn van een meisje!

Sandra

 

 

 

 

This entry was posted in Activiteiten, Ontspannend. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.