Emotie

Dit was geen gewone repetitie, maar Merel kwam langs om met ons de “belevingsworkshop” te doen. Het belangrijkste wat we hebben geleerd is om onze emoties te gebruiken. Met verschillende oefeningen zijn we als groep dichter bij elkaar gekomen (ik wil de 20 nog wel een keer halen!). Daarnaast beelden we verschillende stukken uit Vamos liedjes uit in 3 “foto’s” waar we later emoties aan moesten toevoegen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me toen nog afvroeg of we hier nu echt beter van gingen zingen.

Gelukkig werd die twijfel weggenomen toen we het laatste half uur twee nummers bij de kop namen en deze met verschillende emoties gingen zingen. Ik vond die nummers beter en vooral oprechter klinken dan hiervoor.

Dan het toeleven naar het koorweekend. De spanning loopt op. In de vorige blog startte het spelletje: “Ik ga op reis en ik neem mee”. Je hoeft niet elk item van de voorganger te herhalen, maar ik ben wel benieuwd of we hier wel tot de 20 kunnen komen.

Tot nu toe hadden wij:

  • Zonnebrand
  • Waterpistolen
  • Gitaar
  • Boemkool, witplof, granaatappel, pistoletjes
  • Spelletjes (Cubb?, Isis en Osiris, Dixit)

Wat kan en moet er nog meer mee om dit koorweekend nog leuker te maken?

 

p.s.

Ik ben trouwens benieuwd naar de foto’s.

This entry was posted in blog. Bookmark the permalink.

6 reacties op Emotie