Solo

Tot onze grote vreugde was het combo deze repetitie weer aangevuld met drum en basgitaar! We hadden er allemaal zin in, zeker Martijn die een oefenwedstrijd had afgezegd om met ons mee te doen. De juiste balans moest nog wel even worden gevonden. Vooral de sopranen hadden even last van de overdaad aan geluid die werd geproduceerd. Het was de laatste repetitie voor ons optreden in de Vituskerk. Vooral een kwestie van het repertoire doorzingen en kleine dingen bijschaven. Bewust worden van wat je zingt en goed opbouwen naar het einde stonden hierbij centraal.

Tijdens de pauze ging het combo door met oefenen, samen met Harm en Eric. Harm zou zijn rol als enige tenor doorzetten met een heus solonummer, ‘water dat stenen breekt’. Met wat aanwijzingen van Eric werkten we het nummer een aantal keer door. Geen overbodige luxe voor zowel het combo als Harm. Het is zowel een prachtig als een moeilijk nummer waarbij timing erg belangrijk is. Na een aantal keer zat het nummer er goed in, al zal ik het zelf thuis ook nog een aantal keren doorspelen…

De rest van de nummers en acclamaties werden snel doorgewerkt zodat we nog tijd over hadden voor het bonusnummer ‘verruim ons hart’. Met drum en bas erbij is dit een echte swinger. Lekker upbeat en vrolijk kan dit onze afsluiter worden komende zondag, mocht daar nog tijd voor zijn.

PS: Was er een cassettebandje meegenomen? Totaal gemist deze keer…

This entry was posted in blog. Bookmark the permalink.

Een reactie op Solo