Liedjes schrijven is slecht voor het milieu

Na een succesvol optreden in de Vituskerk gingen we afgelopen dinsdag weer aan de slag voor de dienst in de Vituskerk in Blaricum. Eric had de energie weer terug en we hebben een aantal nummers bij de kop genomen en netjes proberen af te werken. Christianne kwam ons vers uit het vliegtuig een tractatie brengen, dus dat was lekker!

Even wat voortgang over het Vier met Vamos project. Dit is inmiddels omgedoopt tot “Keerwater”. Keerwater is een plek in een rivier waar het water een tegenstroom heeft. Daar kan je je boot dan even rustig neerleggen, om je heen kijken en weer wegvaren als het tijd is. We vonden dit een mooie metafoor voor een kerkdienst.

Voor de vakantie hebben we onze eerste bijeenkomst gehad met Jan Glazema, Peter, Daniella, Eric en mijzelf. We hebben toen eens goed gekeken naar de structuur van een dienst/viering en 5 liederen bedacht die op de keerpunten in de dienst worden gezongen. Ieder van ons heeft zo’n lied toegewezen gekregen en is begonnen met het schrijven van teksten. Na de herfstvakantie hebben we onze vierde bijeenkomst waar we de teksten gaan verfijnen en van twee liedjes al aan de muziek bezig gaan. Het doel is om met pinksteren alle liedjes te gaan zingen in de Oosterlichtkerk.

Dan nog even terug naar de titel van deze blog; ik ben er achtergekomen dat liedjes schrijven iets is wat je vooral doet in de rustige momenten van de dag. Als je net wakker wordt, vlak voordat je in slaapt valt, op de wc, maar ook als je onder de douche staat. Als je dan een idee te pakken hebt, duurt zo’n douche een stuk langer dan normaal. Vandaar; “liedjes schrijven is slecht voor het milieu”.

 

Volgende week is er vanwege de herfstvakantie geen koor!

This entry was posted in blog. Bookmark the permalink.

Een reactie op Liedjes schrijven is slecht voor het milieu