Zekere onzekerheid

Op 21 juni gaat Vamos meedoen met de St Jansprocessie in Laren. Voor ons een hele nieuwe ervaring. Eerst een bijeenkomst waar een militair komt vertellen over zijn zoektocht naar vrede. Dan de processie met aansluitend een (buiten)mis op het kerkhof. Geen van ons heeft ooit meegelopen en toch proberen we ons allemaal een voorstelling te maken over hoe dat nu echt gaat zijn. Dan zie je dat beelden en verwachtingen die zijn uitgesproken soms ver uit elkaar kunnen liggen en dat duidelijkheid scheppen niet altijd even makkelijk is. Het enige wat we wel weten is dat we toeleven naar een zekere onzekerheid en dat is altijd spannend (tenminste voor mij wel).

Het mooie is wel dat we een lied gaan zingen wat juist heel goed aansluit bij die onzekerheid; Onzichtbare. Het afsluitende couplet begint met “Vertrouw op de Geest en laat je leiden”. We zingen het al, nu moeten we er alleen nog in gaan geloven.

This entry was posted in blog. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.