Sint Jansprocess

Dit jaar heeft Vamos voor het eerst meegedaan met de Sint Jansprocessie in Laren. Voor ons een hele ervaring om mee te doen. Het zat voor ons buiten onze comfortzone, maar soms moet je buiten je comfortzone om nieuwe dingen te leren.

Het programma startte met een pakkend verhaal van een aalmoezenier die net terug was van 4 maanden Irak. Hij vertelde hoe hij aalmoezenier was geworden, wat een aalmoezenier was en confronteerde ons met het thema “Op weg naar de vrede”. Welke vrede is dat nu precies.

Daarna begon de processie. Helaas startten we gelijk met regen. Gezamenlijk met een groep jongeren liepen we de weg van de Sint Jansbaseliek naar het Kerkhof. Er werden liederen gezongen, stukken gelezen en gebeden. Ik vond het zelf even wennen om dit in de open lucht te doen, maar na een tijdje begon het ook wel te wennen.

De mis in de open lucht op het kerkhof was ook echt in de open lucht. Net toen we Geef Kracht Geef Vuur zongen met de pakkende tekst “Kom wind, kom storm..” kwam het ook echt goed naar beneden. Ik kon het lied met volle overtuiging zingen. Na de mis brak spontaan het zonnetje door en konden we al opdrogend terug naar de kerk. Weer zingend, biddend en lezend.

Als afsluiting was er een korte mis met een erg mooi gezongen lied van Sharon Kips en een erg lang lied over Sint Jan. Toen eindelijk de tuin van de pastoor in om wat bij te komen en een broodje kroket te eten.

Al met al een natte maar toch geslaagde dag. Leuk om eens mee te maken.

This entry was posted in Inspannend. Bookmark the permalink.

Een reactie op Sint Jansprocess