Koorweekend 2015 Usquert

Er gaat niets boven Groningen..

Of toch wel? Het plaatsje Usquert lag nóg iets hoger. Nadat we in Huizen bij de Thomaskerk onze studentenkaart hadden ontvangen van de Koorweekendcommissie, gingen we op weg. Een lange rit naar het hoge noorden. Gelukkig hadden we wat te doen onderweg, we zouden namelijk op locatie een presentatie moeten geven.

Bij aankomst op de boerderij ontvingen we onze studentenbeurs, en konden er kamers gehuurd worden voor 800 monopoly euro’s per kamer. Met een groepje van 6 personen (want ja, dat is goedkoper dan met 5) snel naar de organisatie, maar bij het zien van maar 5 bedden toch iemand naar een andere kamer verplaatst. Na een lekkere kop koffie of thee en een plak oude wijven koek, was het tijd voor het eerste spel: De Ontgroening. Van biertjes atten en hints tot touwtje springen, iedereen werd flink uitgedaagd. Na het spel was het nog lang gezellig, gelukkig kon er de volgende dag uitgeslapen worden.

Zaterdag

Na een heerlijk ontbijtje buiten in de ochtendzon (tussen de schaapjes!), vertrokken we richting Groningen stad. De opdracht? De locaties op de gekregen afbeeldingen zien te vinden en ermee op de foto. Dit leverde natuurlijk interessante resultaten op.. (zie foto’s). Na de opdracht ging ieder zijn eigen weg. Een terrasje pakken of alvast terug naar de boerderij, wat hadden we een mazzel met het weer! Ook bij terugkomst werd er nog lekker gezond en gerelaxt buiten.

Na een heerlijke barbecue ’s avonds, was het weer tijd voor een activiteit. Maar eerst moest er (helaas, helaas) afscheid genomen worden van een aantal Vamos-leden… Zo heeft onze fantastische pianiste Anne het koor verlaten. Begrijpelijk, maar wat zullen we haar missen! Harm zong onder begeleiding van Eric en de rest van Vamos als achtergrond koor een prachtig lied als dank.

Maar er waren meer leden die even naar voren werden geroepen. Leanne werd bedankt voor haar inzet in het bestuur waarvoor zij veel heeft gedaan en het stokje nu doorgeeft. Ze blijft gelukkig wel bij Vamos zingen. Ook Daniella geeft het stokje van het penningmeesterschap door aan Monique. Als laatst werd ook Lianne even in het zonnetje gezet, zij neemt een sabbatical in verband met haar studie. Ook haar gezellige aanwezigheid en mooie altstem zal gemist worden, maar gelukkig is het tijdelijk. Heel veel succes met je studie Lianne!

Na dit toch wel emotionele moment, was het tijd voor de pub quiz. Groepjes met namen variërend van de koorballen tot 3xV2 +C werden gevormd en er werd natuurlijk fanatiek gespeeld.

Na een spannende strijd won het groepje met de naam “Onder de tafel!” overtuigend. Net als gister was het tot in de vroege uurtjes rumoerig. Wat een studentenleven.

Zondag

De volgende ochtend na weer een lekker ontbijtje was het tijd voor de presentaties waar we in de auto over na hadden kunnen denken. Het werd een heus hoorcollege met schriftjes en pennen want ja, er zou ’s middags een tentamen volgen. De presentaties gingen over uiteenlopende onderwerpen: het waddengebied, de Groningse cultuur (sport en spel), aardbevingen en wierden. Het tentamen was dan ook pittig. Toch waren er weinig onvoldoendes, behoorlijk wat zesjes, maar ook een aantal uitschieters waaronder de 9 van Christianne!

Na een potje voetbal en nog even relaxen was het tijd voor een heerlijke lunch en het bedanken van de koorweekendcommissie. Natuurlijk werd ook de groepsfoto niet vergeten, dit keer met de fish eye lens van Harm.

Peter, Maarten, Evangeline en Anne (en aanhang), bedankt voor dit geslaagde weekend!

This entry was posted in Ontspannend. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.