Koorweekend 2017 Braamt

Expeditie Vamos, The Next Level! Dat was het thema van het koorweekend 2017. Op vrijdag 30 juni gingen we als Vamossers samen met onze Vamosvrienden op stap naar Kamp Zuid, gelegen in het mooie Braamt. Na een feestelijke ontvangst van de deelnemers gingen we op weg. De eerste opdracht was om aan de hand van een puzzel de juiste locatie te vinden.

Na de aankomst met koffie en thee konden de deelnemers gelijk aan de slag in vier escaperooms! Het verhaal ging dat er 4 leerlingen van de basisschool die voor ons in de accommodatie zaten kwijt waren. De deelnemers moesten nu aan de hand van de tas van de leerling er achter zien te komen hoe deze leerling heet. Een moeilijke opdracht die iets langer duurde dan verwacht. Naast de frustratie, veel lol en positieve energie gelukkig een groep die de naam had geraden. Daarna relaxen bij het kampvuur.

Op zaterdag niet al te vroeg op om daarna te gaan kanoën. We vertrokken richting Doetinchem en na de eerste zoektocht om de juiste kanostoep te vinden lagen we niet veel later met de kano in de Oude IJssel. Het weer was gelukkig een stuk beter dan voorspeld. Het doel was om in Laag Keppel uit te komen. Een mooi dorpje met kasteeltje, molen en watermolen. De tijd was een beetje krap door de tegenwind op de heenweg, maar de lunch was er niet minder smakelijk om. Op de terugweg wind mee en maar een klein buitje.

Thuisgekomen op de kamplocatie in Braamt lag er een vreemdeling in Mexicaans kostuum te wachten! Het was Frank die ons kwam verblijden met zijn aanwezigheid en om aan te kondigen dat we ’s avonds heerlijk Mexicaans gingen eten. Altijd leuk om met een groep te koken! Na de maaltijd op naar het volgende spel: “levend” Cluedo. Dit deden we in het recreatiegebied vlak achter de accommodatie. Monique en Joukje hadden letters en voorwerpen verstopt. Door goed te zoeken moesten we uiteindelijk uit zien te vinden wie de moord had gepleegd en wat de motieven waren van de andere verdachten. Wat een uurtje had moeten zijn, liep uit naar 2 uur en een beetje, maar de lol was er zeker niet minder om. Gelukkig konden we daarna weer opwarmen bij het kampvuur. Hier heeft Harm nog een liedje gezongen voor Lianne. Ze had nooit echt afscheid genomen van Vamos, nu toch nog een keer de vraag gesteld;

“Wil jij ons ooit nog zien misschien, wil jij ons ooit nog zien? De deur die staat op een kier, als jij ons nog wil zien”

Ze ging er over nadenken!

De zondag begon met een lekker ontbijt inclusief gekookte en gebakken eieren. Daarna de Wiekent Vamos Quiz. Het doel was om zo goed mogelijk in te schatten wat de aanwezigen zouden antwoorden op vragen als “Honden of poezen mens”, “links of rechtshandig” of “Hoeveel mensen hebben een witte onderbroek aan”. Ik heb weer veel geleerd van Vamos en zijn vrienden! Daarna gelijk door met het Enveloppenspel. Aan een waslijn hingen enveloppen met verschillende spelletjes waarmee punten waren te verdienen. Leuk om te observeren hoe fanatiek mensen blijven na een heel weekend spelletjes spelen! Na de lunch door met het finalespel. De twee finalisten waren Peter en Evangeline. Zij streden tegen elkaar om winnaar te worden van Expeditie Vamos, The Next Level! De spannende eindstrijd van het woorden raden werd gewonnen door Peter.

Conclusie: Je bent nooit te oud om te spelen! En het was weer een heerlijk weekend met heerlijke mensen! Gelukkig hebben we de foto’s nog:

Directe link naar het fotoalbum.

This entry was posted in Ontspannend. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.