Koorweekend 2014 Weert

Het thema van dit koorweekend was “Vamos Hout van Holland”. Het hele koorweekend stond in het teken van Hollandsche Gezelligheid, maar ook van Hollandse zuinigheid.

We werden op vrijdag opgevangen bij de Thomaskerk waar door Joukje en Lianne een eerste uitleg werd gegeven over het weekend. Daarna op weg naar een, voor de meeste van ons, bekende locatie; De Ingelshof in Weert.

Na ontvangst verzorgt door Christien en Malou met Koffie en een koekje werd gestart met de avondactiviteit; Ik hou van Holland met Christien als Linda de Mol. Het koor was onderverdeeld in 4 teams, rood, wit, blauw en oranje. Team wit had zichzelf “Team Omo” genoemd, wat gelijk de kreet van het weekend verklaard: Omoooo! De rest van de avond werd gevuld met gezellig kletsen, spelletjes en het vieren van Peter zijn verjaardag.

De volgende dag had een sportieve start. Lianne en Malou hadden de leiding over hun versie van “Nederland beweegt”. Lekker aan de ochtendgymnastiek dus! Na het ontbijt gingen we het middageten voorbereiden. We gingen namelijk echt Hollands ’s middags warm eten. We werden onderverdeeld in groepen die een voorgerecht, een hoofdgerecht of soep (voor ’s avonds) gingen maken. De ingrediënten konden we niet zomaar meenemen, maar die moesten we zelf kopen op een veiling. Elke groep kreeg 1500 euro om hun ingrediënten in te kopen op de veiling. Erg leuk om pakjes slagroom weg te zien gaan voor over de 600 euro. Het middageten startte wat laat, maar daardoor kon de jarige Eric ook nog net aanschuiven. Het was echt erg lekker allemaal.

In de middag konden we drie workshops volgen: Voetballen met Martijn, taart decoreren met Malou of Boccia spelen met Lianne. Heel leuk om onder leiding van een enthousiast begeleider weer wat nieuws te leren. Daarna kreeg Lianne ons allemaal zo gek om een klompendans te leren. Ze gaf daar een moderne twist aan door “Tsunami” als muziek te gebruiken. Deze dansskills konden we ’s avonds goed gebruiken op de Silent Disco. Dat was een groot feest. Als je niet danste, heb je wel een leuk uitzicht op leuk dansende mensen.

Op de zondag gingen we na het ontbijt op weg naar “Loeigezellig”. Een boerderij waar je allerlei activiteiten kon doen. Eerst kregen we een interessante presentatie van de boer over hoe een modern melkveehouderij bedrijf werkt. Daarna mochten we rondlopen op een loopbrug boven de koeien en een blik werpen op de melkmachine’s. Heel intrigerend! Na een kopje koffie met Limburgse vlaai tijd voor wat actiefs. We gingen rokjesvoetbal doen. Met een rok, die je voeten bedekt en je onderbenen bij elkaar houdt met z’n allen achter een balletje aanhollen. Toen was het alweer tijd om thuis nog wat te eten, een lied te zingen voor Margo, Monique en Sandra en op te ruimen en weer af te reizen naar Huizen.

Conclusie: Weer een hartverwarmend, goed georganiseerd koorweekend met heel veel lieve mensen.

Het lied wat ik heb gezongen voor de scheidende leden is geschreven door Jan Glazema.


Wilde ganzen

Het hing in de lucht
als een deken van mist
maar je hoorde alleen
van de ganzen het verre gerucht.

Je volgde de roep
van dat wilde verlangen
de stem die jou zei
dat er meer is dan wat je vermoedt.

Jij vindt jouw weg in het wilde
je doet wat jou beter lijkt
Jij sluit je aan
bij de wilde ganzen vandaag.

Je geeft nu voorgoed
je hart aan het vliegen
Jouw vleugels zijn sterk
en je richtinggevoel is goed.

Je laat wat geweest is achter je
de ganzen wachten niet
alles tot nu toe
heeft jou hier gebracht.

Refrein

Mijn kleine zuster
zul je voorzichtig zijn
Vergeet niet
waar je vandaan komt
en wat jou drijft.

Refrein 

Het hangt in de lucht
als een teken dat alles goed is nu
ik hoor van de ganzen
dat verre gerucht.


This entry was posted in Ontspannend. Bookmark the permalink.

2 reacties op Koorweekend 2014 Weert